Курамы:
-тазаланган банан – 300 г
-кара шоколад – 200 г
Жасалышы:
Шоколадды майда бөлүктөргө бөлүңүз. Ылайыктуу идишке өткөрүңүз. Идишти микротолкундуу мешке салып, ар бирин 10 секунддан кыска импульстар менен эритүү керек. Кесек болуп калбаш үчүн бат баттан аралаштырган жакшы.
Банандарды тереңирээк идиште блендер менен майдалап, үстүнө шоколад куюп, кайра баарын блендер менен эзүү керек.
Формага желим пленка салып, ага шоколад-банан массасын куйуп, муздаткычта 2 саатка салып койгон жакшы.
Бул рецепттеги банандарды каалаган жемиш менен алмаштырса болот. Мисалы, курма менен шоколад. Жакындарыңызга жасап берип кубандырыныз.