Өрүктүн курамында А витамини менен бета-каротин иммундук системаны чыңдоого жардам берип, жугуштуу оорулардан оолак кылат. Ал эми С, В, В1, Е витаминдери жана магний, фосфор, йод, темир, калий сыяктуу минералдар жүрөк-кан тамыр менен нерв системаларынын иштешин жакшыртат. Ошондой эле өрүктүн ичиндеги тамак-аш буласынын көп болушу холестеринди нормалдаштырып, ичеги-карындын иштешине оң таасирин тийгизет.
Бирок пайдалуу деп эле өрүктү кечке жей бергенге болбойт. Дени сак адамга күнүнө 250-300 граммдай өрүк жетет.
Бүгүн Польшадагы рейтингдик мелдешке Жоламан, Амантур, Раззак чыгат
Бей Июн 20 , 2024