Өнүп чыккан дан азыктары ден соолук үчүн көптөгөн пайдаларга ээ болот. Өнүп чыгуу учурунда дандардын түзүлүшү өзгөрүп, натыйжада айрым витаминдердин, минералдардын жана антиоксиданттардын курамы көбөйөт. Мисалы, өнүп чыккан дандарда С витамини, В витаминдери, К витамини жана башка пайдалуу заттар көбүрөөк болушу мүмкүн.
Мындан тышкары, өнүп чыккан дан сиңирүүнү нормалдаштырууга жана зат алмашууну жакшыртууга жардам берген клетчаткага бай. Алардын курамында фитоэстрогендер жана изофлавондор сыяктуу фитохимиялык заттар да бар. Алар жүрөктүн ден соолугуна оң таасирин тийгизет жана рактын айрым түрлөрүнүн тобокелчиликти азайтат.
Өнүп чыккан дан өсүмдүктөрдүн протеининин, май кислоталарынын жана темир, цинк жана магний сыяктуу маанилүү микроэлементтердин баалуу булагы боло алат.
Өнүп чыккан данды рациондо колдонуу иммундук системаны бекемдөөгө, энергиянын деңгээлин жогорулатууга, теринин жана чачтын абалын жакшыртууга, ошондой эле дененин жалпы ден соолугуна салым кошот.