Үндүктүн эти организм үчүн абдан пайдалуу, анткени анын курамында көптөгөн баалуу азыктар бар. Негизинен, үндүк эти дене клеткалары үчүн маанилүү болгон белокторго бай. Ошондой эле организмдин нормалдуу иштешин камсыз кылуу үчүн зарыл болгон темир, цинк жана В тобундагы витаминдер көп.
Бирок, ар бир адамдын өзүнүн өзгөчөлүктөрү бар экенин эстен чыгарбоо керек. Кээ бир адамдар үндүк этине аллергиялык реакцияларга дуушар болушу мүмкүн же анын сиңирүүсүндө көйгөйлөр бар. Эгерде сизде ден-соолукка байланыштуу көйгөйлөр же тамак-ашка аллергиясы бар болсо, үндүк этин рационуңузга киргизүүдөн мурун дарыгерге же диетологго кайрылуу сунушталат.
Жалпысынан алганда, үндүк этин орточо керектөө организм үчүн пайдалуу болушу мүмкүн, анткени ал керектүү азыктарды берет. Бирок, мүмкүн болгон терс кесепеттерге жол бербөө үчүн эттин сапатын жана даярдоо ыкмасын көзөмөлдөө маанилүү.