Канды негизинен төмөнкү азыктар коюу кылат: спирт, кант, гречка, долоно, майлуу эт, консерва, ышталган эт, газдалган суусундуктар
Эмне үчүн коюу кан адамдар үчүн коркунучтуу?
Ашыкча коюу кан майда тамырларга жана капиллярларга өтө начар кирет, анын кесепетинен организм кычкылтектин жетишсиздигин, анемияны сезет. Бул түздөн-түз уюган кандын пайда болушуна, инфаркттын жана инсульт абалынын өнүгүшүнө алып келет. Ошондуктан кандын коюуланышын эң эрте байкаш керек.
Сизде коюу кан бар экенин кантип билсеңиз болот?
Каны коюу адамдагы баш оору жана баштын оордугу, суусап, чарчоо жана оордук, кээде жүрөктүн басылуучу ооруу сыяктуу белгилерди атайт. Бирок бул белгилер туруктуу эмес. Дарыгердин айтымында коюу кан басымдын көтөрүлүшүнө, аритмияга жана стенокардияга алып келиши мүмкүн.