Спирт
Спирттин көп үлүшү боордо уксус кислотасына айланат жана жарым-жартылай тер жана дем менен сыртка чыгарылат. Ошентип, адам ичкен күчтүү суусундуктардын концентрациясы канчалык көп болсо, ал ошончолук жагымсыз жыт чыгат.
Балык
Балык организм үчүн абдан пайдалуу экени эч кимге жашыруун эмес. Анын курамында омега-3 май кислоталары бар. Ошол эле учурда балык жегенден кийин метаболизми бузулган адамдарда балыктын мүнөздүү жыты болот.
Капуста
Капустанын бардык түрлөрү, анын ичинде түстүү капуста жана брокколи, көпчүлүк эксперттер тарабынан диетага киргизүү сунушталат. Бирок алар дененин жытына терс таасирин тийгизүүчү күкүрткө бай. Аны нейтралдаштыруу үчүн бышыруу процессинде жашылчаларды кориандр, куркума же зире менен татытып коюу жетиштүү.
Татымалдар
Күчтүү татымалдар сиңирилгенде организмде күкүрттү камтыган газдар пайда болуп, бөлүнүп чыга баштайт. Алар, албетте, тер менен чыгат. Бул абдан узак убакыт бою болот – бир жумага чейин! Зире сиз үчүн эң жыпар жыттуу болушу мүмкүн. Бир аз чымчым жетиштүү! Альтернатива катары, сиз төмөнкү татымалдарды колдонсоңуз болот: галангал, кардамон, имбирь. Булардан кийин сиз жыпар жыттуу болосуз!