Шампиньон (козу карын) жегенге жарамдуу козу карындардын эң кеңири таралган түрлөрүнүн бири. Алар жумшак даамы жана даярдоодо ар тараптуулугу менен айырмаланат. Шампиньондор түрдүү тамактарда салаттардан шорполорго чейин колдонулат. Алар куурулган, кайнатылган, бышырылган жана туздалган болот… Шампиньондор көптөгөн пайдалуу касиеттерге ээ:
Шампиньондордун пайдасы:
1. Төмөн калориялуу – диеталык тамактанууга ылайыктуу.
2. Белок жана аминокислоталар – Козу карындарда протеин көп болгондуктан, вегетариандар жана вегетариандар үчүн жакшы булак болот.
Шампиньондордон эмне даярдаса болот?
1.Шампиньон шорпосунун каймагы: козу карынга пияз, сарымсак кошулган каймак шорпо, даамы жана назик даамы үчүн каймак же сүт кошулган.
2. Пияз жана сарымсак кошулган гриль шампиньондору: Эт же жашылча тамактары менен кошо берилүүчү тез жана оңой гарнир.
3. Козу карын пастасы: Козу карындар пияз жана каймак менен бышырып, анан бай, каймактуу соусту түзүү үчүн макаронго кошулат.
Козу карындар эт, балык, түрдүү жашылчалар жана сырлар менен жакшы айкалышат.