Чычырканак ден соолукка абдан пайдалуу өсүмдүк. Ал витаминдерге, айрыкча С витаминине бай, ал иммунитетти бекемдеп, анын ар кандай инфекцияларга жана ооруларга туруктуулугун жогорулатууга жардам берет. Чычырканак ошондой эле зыяндуу эркин радикалдар менен күрөшүүгө жана дене клеткаларына зыян келтирбөөгө жардам берген антиоксидант касиетке ээ.
Бул өсүмдүктүн курамында теринин, чачтын жана тырмактын саламаттыгы үчүн маанилүү болгон А жана Е витаминдери да бар. Чычырканак ошондой эле май кислоталарына бай, анын ичинде омега-3 жана омега-6, жүрөк-кан тамыр системасынын ишин жакшыртууга жана зыяндуу холестеролдун деңгээлин төмөндөтүүгө салым кошот. Мындан тышкары чычырканак көздүн көрүүсүн жакшыртат, организмдеги сезгенүү процесстерин азайтып, тамак сиңирүүнү жакшыртат.
Чычырканактын мөмөлөрүн ар кандай формада, мисалы, шире, май түрүндө же десертке, ботко, салатка жана башка тамактарга кошууга болот.