Чипсы: Пайдасы жана зыяны

Автор

Чипсы оригиналдуу түрдө майга куурулган картошканын ичке кытырак кесимдери. Бүгүнкү күндө чипсы үчүн көптөгөн варианттар бар: алар ундан – картошкадан, буудайдан жана жүгөрүдөн, крахмалдан жада калса балырлардан, мөмө-жемиштерден жана жашылчалардан жасалат.

Пайдасы жана зыяны

Чипсынын эң пайдалуу түрлөрү – бул кургатылган мөмө-жемиш кесимдери жана үйдө жасалган картошка чипсы. Картошка чипсы көп майга куурулган эмес, кургатылган же бышырылган болсо гана зыяны азыраак. Бир аз жакшыраак вариант бышырылган жүгөрү чипсы болмок. Кандай болгон күндө да, чипсы абдан жогорку калориялуу продукт болуп саналат. Алар системалуу түрдө колдонууда организмге чоң зыян келтирет.

Бөлүшүү:
Next Post

Аптанасаат: Сабырдуулук жөнүндө

Кудай Тааланын токсон тогуз атынын бири – сабыр. Демек, сабырдуу болуу – актыкка жетүүчү жолду тандап алуу. Биз барга да, жокко да, ачка да, токко да сабыр-канаат кылуу менен адамдык аброюбузду түшүрбөй жүрүп ийгиликтерге жетишебиз. Бекеринен ата-бабаларыбыз: «Сабыр түбү сары алтын»,– деп айтпаган чыгар. Сабырдуу адам көп нерсеге жетишет. Оор […]

Сизге жагышы мүмкүн