Чиа уруктарында көптөгөн пайдалуу заттар бар экенин билесизби?

Автор

Окумуштуулар жакшыраак тамактануу менен байланышкан гендерди аныкташты жана аларды рактан тартып жогорку кан басымга чейин ар кандай ооруларды дарылоодо колдонула турган фармацевтикалык препараттарды өндүрүү үчүн колдонушат.
Чиа уруктары азыктык баалуулугунан улам акыркы жылдары кеңири көңүл бургандыктан, изилдөөчүлөр тобу деталдуу молекулярдык анализ жүргүзүшкөн.
Чиа, мисалы, күрүч, буудай жана жүгөрүдөн айырмаланып, салттуу түрдө илимий мааниге ээ болбогон, майда түшүм болуп эсептелет. Бирок анын артыкчылыгы (азыктык баалуулугунан тышкары) көптөгөн салттуу дан эгиндерин өстүрүүгө жараксыз чет жерлерде өсө алат.
Чианын курамындагы көп тойбогон май кислоталары жүрөк-кан тамырлардын ден соолугун жана холестериндин деңгээлин жакшыртат, ошондой эле ракка каршы касиетке ээ.

Бөлүшүү:
Next Post

Индиянын премьер-министри жана Украина президенти сүйлөшүүлөрдү өткөрүштү

Индиянын премьер-министри Нарендра Моди Украина президенти Владимир Зеленский менен жолугушту. Анда Россия-Украина жаңжалын, аны тынч жол менен жөнгө салуу маселесин, ошондой эле Делинин жана Киевдин ортосундагы негизги кызматташуу багыттарын талкуулашты. Бул тууралуу Индия премьер-министринин кеңсесинен жана Украина президенттин кеңсесинен билдиришти. Модинин Украинага болгон сапары Индиянын премьер-министринин 1991-жылы өлкө түзүлгөндөн бери […]

Сизге жагышы мүмкүн