Холодец муун жана сөөктөргө абдан пайдалуу

Автор

Холодец белокторго бай: аны даярдоо үчүн колдонулган эт менен сөөктө организмдеги ткандарды куруу жана калыбына келтирүү үчүн зарыл болгон көп сандагы белок бар.

Холодецти бышыруу процессинде сөөктөн коллаген жана желатин бөлүнүп чыгат, алар тамак сиңирүү системасын чыңдоого жана ичегидеги сезгенүүнү азайтууга жардам берет.

Холодец муундарга жана сөөктөргө пайдалуу таасир этет: холодецтин курамындагы желатин муундарды, тарамыштарды жана байламталарды бекемдөөгө жардам берет, кыймылдуулукту жана ийкемдүүлүктү жакшыртат  жана иммунитетти жогорулатат. Холодецте бышыруу үчүн колдонулган этте, витаминдер жана микроэлементтер бар, алар организмдин иммундук системасын бекемдеп, анын коргоочу функцияларын жогорулатат.

Холодец териге, чачка жана тырмактарга пайдалуу, курамындагы белок жана коллаген теринин ден соолугуна жана сулуулугуна салым кошот, чачты жана тырмакты бекемдейт.

Бөлүшүү:
Next Post

Сенат Байденге карабай Украинага жардамды четке какты

АКШ Сенаты Украина менен Израилди кошкондо жалпы суммасы 110 миллиард долларды түзгөн каржылык жардам долбооруна добуш берди. Документ четке кагылды. Мыйзам долбоорун 49 конгрессмен колдосо, 51и макул болгон жок. Бул жардам пакети Украинага, Израилге, Тайванга колдоо көрсөтүүнү, ошондой эле АКШнын улуттук коопсуздуктун башка приоритеттерин каржылоону, анын ичинде АКШ-Мексика чек арасындагы […]

Сизге жагышы мүмкүн