Холодец белокторго бай: аны даярдоо үчүн колдонулган эт менен сөөктө организмдеги ткандарды куруу жана калыбына келтирүү үчүн зарыл болгон көп сандагы белок бар.
Холодецти бышыруу процессинде сөөктөн коллаген жана желатин бөлүнүп чыгат, алар тамак сиңирүү системасын чыңдоого жана ичегидеги сезгенүүнү азайтууга жардам берет.
Холодец муундарга жана сөөктөргө пайдалуу таасир этет: холодецтин курамындагы желатин муундарды, тарамыштарды жана байламталарды бекемдөөгө жардам берет, кыймылдуулукту жана ийкемдүүлүктү жакшыртат жана иммунитетти жогорулатат. Холодецте бышыруу үчүн колдонулган этте, витаминдер жана микроэлементтер бар, алар организмдин иммундук системасын бекемдеп, анын коргоочу функцияларын жогорулатат.
Холодец териге, чачка жана тырмактарга пайдалуу, курамындагы белок жана коллаген теринин ден соолугуна жана сулуулугуна салым кошот, чачты жана тырмакты бекемдейт.