Таттуу мандаринди кычкылдан кантип айырмалоого болот: дүкөндө тажрыйбалуу кожойкелер колдонгон амалдар.
Мындан тышкары, туура тандоо үчүн мандарин кабыгынын түсүн баалоо керек.
Ширелүү жана таттуу жемиштер, адатта, ачык кызгылт сары түстө болот. Ал эми ачык сары мандариндер, жада калса жашылчалар болсо даамсыз болуп чыгат.
Ошондой эле ичке кабыгы бар цитрус жемиштери таттуураак деп эсептелет. Калың кабыгы бар мандариндер, көбүнчө кычкыл.
Акырында, мандариндерди баштыкка салуудан мурун, ар бир мөмө-жемишти колуңузга таразалап алыңыз. Эки мөмөнүн ичинен оорун тандап алган жакшы – ал ширелүү жана даамдуу болот.