Таттуу картошка эмне үчүн пайдалуу?

Автор

«Батат» (же таттуу картошка) Анын даамы кандай? Таттуу картошка менен картошканын ортосунда кандай айырма бар?
Негизги айырмачылыктар: картошка күрөң кабыгы, туздуу даамы бар жана аны чийки түрүндө колдонууга болбойт. Ал эми таттуу картошканын апельсин түсү жана таттуу даамы бар, аны чийки же бышырып жесе болот.
Таттуу картошканын даамы сортуна жана өсүү шарттарына жараша болот. Жашылча сорттору таттуу же бир аз таттуу даамга ээ, алардын эти адатта жумшак жана ширелүү болот (бирок тыгызыраак жана кургакраак сорттору бар – чипсы жана закуска үчүн идеалдуу). Десерт сорттору банан, коон, ашкабак же каштанды эске салган бай таттуу даамы бар.
Таттуу картошка витаминдерге жана пайдалуу заттарга бай. Бул белоктун, углеводдордун, клетчаткалардын, В витаминдеринин, С витамининин, калийдин жана кальцийдин эң сонун булагы. Кошумчалай кетсек, таттуу картошка А витамининин уникалдуу булагы болуп саналат.

Бөлүшүү:
Next Post

Жеңиш кубогу-2024: Көк бөрү боюнча финалисттер аныкталды

9-май Улуу Жеңиш күнүнө карата улуттук ат оюндары боюнча Республикалык мелдеш Чолпон-Ата шаарынын ат майданында өтүүдө. Анын алкагында финалга жогорку лигадан «Ынтымак» жана «Сары-Өзөн» командалары чыкса, биринчи лигадан «Талас» жана «Ысык-Ата» командалары чыкты. Ошондой эле, экинчи лигада «Казарман» жана «Толук» командалары финалга чыкса, легендалар лигасынан «Манас-Талас» жана «Талас» командалары күч […]

Сизге жагышы мүмкүн