«Батат» (же таттуу картошка) Анын даамы кандай? Таттуу картошка менен картошканын ортосунда кандай айырма бар?
Негизги айырмачылыктар: картошка күрөң кабыгы, туздуу даамы бар жана аны чийки түрүндө колдонууга болбойт. Ал эми таттуу картошканын апельсин түсү жана таттуу даамы бар, аны чийки же бышырып жесе болот.
Таттуу картошканын даамы сортуна жана өсүү шарттарына жараша болот. Жашылча сорттору таттуу же бир аз таттуу даамга ээ, алардын эти адатта жумшак жана ширелүү болот (бирок тыгызыраак жана кургакраак сорттору бар – чипсы жана закуска үчүн идеалдуу). Десерт сорттору банан, коон, ашкабак же каштанды эске салган бай таттуу даамы бар.
Таттуу картошка витаминдерге жана пайдалуу заттарга бай. Бул белоктун, углеводдордун, клетчаткалардын, В витаминдеринин, С витамининин, калийдин жана кальцийдин эң сонун булагы. Кошумчалай кетсек, таттуу картошка А витамининин уникалдуу булагы болуп саналат.