Тапиока – жылуу климатта кеңири өстүрүлгөн тропикалык өсүмдүктүн тамырынан алынган крахмал болуп саналат. Нейтралдуулугу, глютенсиз курамы жана желе сымал жөндөмдүүлүгүнө байланыштуу тамак-аш даярдоодо көбүнчө колдонулат.
Негизги өзгөчөлүктөрү:
1. Курамы: Тапиокада негизинен углеводдор (крахмал) жана белок, май жана клетчатка дээрлик жок.
2. Глютенсиз: чыдамсыздык же глютен оорусу бар адамдар үчүн ылайыктуу.
3. Чыгаруу формасы: порошок, гранул, бермет же кабык түрүндө болот.
Колдонмо:
1. Бышыруу:
• Тапиока берметинен таттууларды, шорполорду жана суусундуктарды жасоо үчүн колдонулат, мисалы, Тайвандын популярдуу көбүгү чайы.
• Тапиока порошок шорпо, соустар, кремдер жана бышырылган азыктар үчүн коюулоочу катары колдонулат.
Артыкчылыктары:
Организмге оңой сиңет.
Энергияга бай азыктар.