Тапиоканын өзгөчөлүктөрү жана кандай колдонулат?

Автор

Тапиока – жылуу климатта кеңири өстүрүлгөн тропикалык өсүмдүктүн тамырынан алынган крахмал болуп саналат. Нейтралдуулугу, глютенсиз курамы жана желе сымал жөндөмдүүлүгүнө байланыштуу тамак-аш даярдоодо көбүнчө колдонулат.
Негизги өзгөчөлүктөрү:
1. Курамы: Тапиокада негизинен углеводдор (крахмал) жана белок, май жана клетчатка дээрлик жок.
2. Глютенсиз: чыдамсыздык же глютен оорусу бар адамдар үчүн ылайыктуу.
3. Чыгаруу формасы: порошок, гранул, бермет же кабык түрүндө болот.
Колдонмо:
1. Бышыруу:
• Тапиока берметинен таттууларды, шорполорду жана суусундуктарды жасоо үчүн колдонулат, мисалы, Тайвандын популярдуу көбүгү чайы.
• Тапиока порошок шорпо, соустар, кремдер жана бышырылган азыктар үчүн коюулоочу катары колдонулат.
Артыкчылыктары:
Организмге оңой сиңет.
Энергияга бай азыктар.

Бөлүшүү:
Next Post

"Күкүк" уул-кыздар жазага тартылышат

Эми ата-энесин карабагандар мыйзамдын негизинде жазага тартылышат. Президент Садыр Жапаров ата- энесин багуудан баш тарткандарды жазалоо боюнча мыйзамга кол койгону белгилүү болду. Мыйзам күчүнө киргенден баштап, ким ата-энесин карабай таштап кеткен болсо, ага 50 миңден 100 миң сомго чейин жаза чегерилет же, 1 жылдан 3 жылга чейин эркинен ажыратылат. Бөлүшүү:

Сизге жагышы мүмкүн