Калган тамакты бир жолу жылытса болот. Эгерде кайра кайра жылытса, уулануу коркунучу жогору болот. Мындан тышкары, тамактын аш болумдуулугу төмөндөйт, даамы мындан ары жакшы болбойт. Андыктан, жей турган тамагыңыздын өлчөмүн гана ысытууга аракет кылыңыз.
- БИЗ ЖЕТИШТҮҮ ТҮРДӨ ЖЫЛЫТПАЙБЫЗ
Кээ бирөөлөр ысытылган тамактын муздаганын күтүүнү жактырышпайт, андыктан табак бир аз ысытылат, бул чоң ката. Эксперттер тамакты 73 ° C чейин ысытууну сунушташат, ал учурда бактериялардын мүмкүнчүлүгү жок.
- ДАЯР БОЛГОН ТАМАКТЫ КӨПКӨ МУЗДАТЫҢЫЗ
Тамакты даярдагандан кийин үстүн жаап, максимум эки саатка муздатууга калтырыңыз. Анан тамакты муздаткычка салыңыз, антпесе анда бактериялар көбөйө баштайт.
- БИЗ МЕШКЕ ФОЛЬГА КОЛДОНБОЙБУЗ
Микротолкундуу мешке фольгага оролгон тамакты эч качан салбаңыз. Ал эми меште колдонулганда бул абдан пайдалуу. Жылытылган тамак фольгадагыдай эле ширелүү бойдон калат. Кытырактыктын жумшарып кетишине жол бербөө үчүн идишти фольга менен өтө катуу жаппаңыз, буу сыртка чыгып кетет жана идиштин бетине жайгашпайт.
- БӨЛМӨ ТЕМПЕРАТУРАСЫНДА ЖЫЛЫТУУ
Муздаткычтан келген тамакты муздаткычтын негизги бөлүгүнө түнү бою калтырыңыз. Тамакты эч качан бөлмө температурасында ээритпеңиз – температура 8 ° C жогору болгондо бактериялар көбөйө баштайт. Убакыт кыска болсо, микротолкундуу эритүү функциясын колдонуңуз. Көңүл буруңуз, кээ бир азыктар, мисалы, бүт үндүк, муздаткычта төрт күнгө чейин эрип кетиши мүмкүн.