Тамагыңыз ооруганда эмне үчүн балмуздак жешиңиз керек?

Автор

Көпчүлүк адамдар бал, лимон кошулган ысык чай ичип, тамактын оорусун басаңдатуу үчүн жылуу жоолукка орошот. Башкача айтканда, ал илгертен келе жаткан орус салтына ылайык иш-аракет кылат – суук тийүүнү жылуулук менен дарылоо.
Тамак ооруганда балмуздактарды эриген түрүндө жеш сунушталат. Жасалма кошулмалар жана боёктор жок, табигый назиктикти тандаган жакшы. Демек, мисалы, мөмө-жемиш муз ылайыктуу эмес, анткени анын курамында көптөгөн жасалма түстөр жана даамдар бар жана сүт жана сүт майы дээрлик жок.
Балмуздактын тамактын былжыр челине кандай таасири бар
Тамак оорусу менен муздак тамактарды жегендик абалды ого бетер курчутат деп эсептешет. Бирок, бул пикир туура эмес, балмуздак жеген тамактын оорусун басаңдатып, бейтаптын абалын жакшыртат.
Балмуздак жакшы кан тамырларды кыюучу касиетке ээ болгон сүт жана сүт майларынан турат. Балмуздак жегенде бул таасир кекиртектин кан тамырларына чейин жетип, ангинадагы шишик басаңдайт. Ошондой эле, бул деликатестин төмөн температурасы ооруну азайтат, ал эми таттуу даамы маанайга жакшы таасир этет.

Бөлүшүү:
Next Post

Боксчу Дмитрий Бивол дүйнө чемпиондук наамын коргоду

Боксчу Дмитрий Бивол Эр-Рияд шаарында ливиялык Малик Зинад менен беттешип, жеңишке жетти. Ал атаандашы ливиялык Малик Зинадды 6-раундда техникалык нокаут менен утуп, Бүткүл дүйнөлүк бокс ассоциациясынын (WBA ) жана Эл аралык бокс уюмунун (IBO) жеңил салмактагы титулдарын коргоду. 34 жаштагы Бивол үчүн бул карьерасындагы 23-жеңиши, ал эми 30 жаштагы Зинад […]

Сизге жагышы мүмкүн