Талкан: пайдалуу касиеттери жана колдонмолору

Автор

Өнүп чыккан дандан алынган продукт денебизге керектүү микроэлементтерди камтыйт жана табигый этеросорбент болуп саналат. Пайдалуу унду үзгүлтүксүз колдонуу жаман холестерол жана ашыкча салмак менен күрөшүүгө жардам берет. Мындан тышкары , организмди жашартып, теринин жана чачтын көрүнүшүн жакшыртат.

Буудайдын курамында белоктор (глютенин, лейкосеп), клетчатка, фосфор, магний, кальций, Е витамини, В1 витаминдери бар. Буудай микробдорунун курамында картаюу процессин жайлатуучу минералдар бар. Мындан тышкары, буудай дандары хром, калий жана литийге бай. Бул микроэлементтер атеросклероз, кант диабети, ишемия жана жүрөк-кан тамыр оорулары менен күрөшүүгө жардам берет. Витамин С жана темир аз кандуулуктан коргонуу жана организмди жалпы чыңдоо үчүн зарыл.  Эксперттер суук климатта иштеген жана оор физикалык күчтөрдү башынан өткөргөн адамдардын күнүмдүк рационуна буудай талканды кошууга кеңеш беришет;

Бул состав арпа унун бардык курактагы адамдар үчүн дарылык каражатка айлантат. Улгайган адамдар үчүн, ал нормалдуу холестерол көлөмүн кармап туруу үчүн пайдалуу, кан басымын жөнгө салат.

Продукттан максималдуу пайда алуу үчүн аны колдонуунун сырларын билишиңиз керек. Эреже катары, “тирүү тамак” узак мөөнөттүү ысык кайра иштетүүнү талап кылбайт. Моңголдор, башкырлар, татарлар, кыргыздар жана башка элдер, алар үчүн талкан улуттук продукт болуп саналат, андан бал, сүт, жаңгак, чай, жыпар жыттуу заттарды кошуп тез жана даамдуу тамактарды жасашат.

Бөлүшүү:
Next Post

Жаңы борбордун курулушу кызуу жүрүп жатат

Индонезиянын жаңы борбору Нусантара шаарынын курулушу кызуу жүрүп жатат. Заманбап жана жогорку технологиялуу шаар дүйнөдөгү үчүнчү чоң арал Калимантанга жайгашышы керек. Анын курулушуна мамлекеттин казынасынан 32 миллиард доллар кетет. Жаңы шаарга көчүү келерки жылдын август айына белгиленген. Ал эми курулуш 2022-жылдын жайында башталган. Нусантара Нью-Йорк шаарынан болжол менен эки эсе […]

Сизге жагышы мүмкүн