Сүт көптөгөн пайдалуу заттардын булагы жана ден соолукка бир катар пайдалуу жактары бар:
1. Белок: сүттө организмдеги ткандардын өсүшү жана оңдолушу үчүн керектүү белок бар.
2. Кальций: сүттүн негизги компоненттеринин бири-сөөктүн жана тиштин ден соолугу үчүн зарыл болгон кальций.
3. Витаминдер жана минералдар: сүт көрүү, иммунитет жана нерв системасынын функциялары сыяктуу организмдин ар кандай функцияларын колдогон витаминдерге (Сиеш, Юш12) жана минералдарга (фосфор, калий) бай.
4. Май: сүттүн курамында май бар, ал энергия булагы болуп саналат жана майда эрий турган витаминдерди сиңирүүгө жардам берет.
5. Оорулардан коргоо: айрым изилдөөлөргө ылайык, сүттү үзгүлтүксүз ичүү остеопороз, 2-типтеги диабет жана жүрөк-кан тамыр ооруларына чалдыгуу коркунучун азайтышы мүмкүн.