Кара зире – Nigella sativa деген өсүмдүктүн уругу. Бул уруктар тамак жасоодо жана элдик медицинада колдонулат. Кара зире пияздын, калемпирдин жана жаңгактын аралашмасын эске салган ачуу ноталары бар ачуу даамга ээ.
Кара зире эмнелерге керектелет?
1. Тамак жасоодо: нанга, кондитердик азыктарга, шорполорго, эт тамактарына, салаттарга кошулат.
2. Ден соолук үчүн: уруктарын чайнап (ач карынга 1 чай кашык), чай катары демдеп, майын (күнүнө 1 ч. кашык) ичүү керек.
3. Сулуулук үчүн: териге, чачка май сүйкөп, маскаларга кошулат.
Каршы көрсөтмөлөрү: аллергия, кош бойлуулук, курч ичеги-карын оорулары.