Сарымсактын пайдалары

Автор

Сарымсак тамак жасоодо жана элдик медицинада кеңири колдонулган өсүмдүк. Бул пияз тукумуна таандык жана анын мүнөздүү жыты жана даамы менен белгилүү болуп саналат.
Сарымсактын пайдасы:
1. Иммундук колдоо: Сарымсактын курамында иммундук системаны бекемдөөгө жардам берүүчү антибактериалдык жана вируска каршы касиетке ээ болгон аллицин кошулмасы бар.
2. Жүрөк-кан тамырды коргоо: Сарымсак жеш холестеролду жана кан басымды төмөндөтүшү мүмкүн, бул өз кезегинде жүрөк-кан тамыр ооруларынын тобокелчилигин азайтат.
3. Антиоксидант касиеттери: Сарымсак антиоксидантка бай, алар эркин радикалдар менен күрөшүп, клеткаларды зыяндан коргойт.
4. Сезгенүүгө каршы: Сарымсак денедеги сезгенүүнү азайтууга жардам берет.
5. Тамак сиңирүүнү колдоо: Сарымсакты үзгүлтүксүз колдонуу тамак сиңирүүнү жакшыртат жана кээ бир ашказан-ичеги-карын ооруларын алдын алат.
Белгилей кетчү нерсе, сарымсакка болгон реакция ар бир адамда ар кандай болот жана аны жеген кээ бир адамдарда ашказандын кыжырдануусун пайда кылышы мүмкүн.

Бөлүшүү:
Next Post

Маймыл чечеги вирусу жайылып жатат: ДССУ эпидемия катары жарыялады

Дүйнөдө жаңы маймыл чечеги вирусу тез жайылып жатат. Дүйнөлүк саламаттыкты сактоо уюму эпидемияны коомдук саламаттыкты сактоо чөйрөсүндөгү өзгөчө кырдаал катары жарыялады. Бул тууралуу ДССУнун башчысы Тедрос Адханом Гебрейесус билдирди. Mash басылмасы жазгандай, мутант вирус Демократиялык Конго Республикасынан табылган. Бейтапканага бул вирусту жуктуруп алган 15 миң адам кайрылган. Демократиялык Конго Республикасынын […]

Сизге жагышы мүмкүн