Адистер жогорку сапаттагы сүттү кантип тандоону жана бул азыкты туура сактоону айтып берди.
Алар сапатсыз сүт азыктарын колдонуу шарп, курч ичеги оорулары, кургак учук, бруцеллез ооруларына алып келерин айтышты. Мунун алдын алуу үчүн Роспотребнадзор сүт сатып алууда бир нече жөнөкөй эрежелерди сактоону сунуштады.
Биринчиден, өнүмдөрдү “белгиленген жерлерден, муздаткыч жабдуулары жана анын өндүрүүчүсү жөнүндө маалыматы менен сатып алуу керек. Ошол эле учурда адистер “сүттү” документсиз саткан адамдардан качууну сунушташты.
Экинчиден, бузулбашы керек болгон өнөр жайлык таңгактагы сүт жана сүт азыктарын тандоону сунуштады. Ошондой эле, эгерде бар болсо, анда өсүмдүк майлары жана башка кошумчалар жөнүндө маалымат камтылышы керек.
Адистер “сүттү” сактоо шарттарына жана анын сактоо мөөнөтүнө көңүл бурушту.Чийки сүттү керектөөнүн алдында кайнатуу керектигин баса белгилешти.