Жалбырактуу салат, же салат, Asteraceae тукумундагы чөптүү бир жылдык өсүмдүк болуп саналат. Ал баалуу жашылча өсүмдүктөрүнө тиешелүү. Салат жалбырактары чоң, жылмакай, толкундуу, бырыштуу же тармал, ачык жашыл түстө болот. Аны байыркы доорлордон бери жеп келишкен.
Пайдасы
Салатты тамак-ашка үзгүлтүксүз колдонуу мээнин иштешин жакшыртат, уйкуну нормалдаштырат жана уйкусуздуктан, тынчсыздануудан арылууга жардам берет. Салат көздүн көрүүсүнө таасир этет. Көздүн чарчоосун басат, иммунитетти бекемдейт, холестеринди түшүрөт жана организмдеги зат алмашууну тездетет.
Кантип жана канча сактоо керек?
Жаңы салат жалбырактарын идиштерге дароо салып койсо жакшы болот, алар ачык абада көпкө чейин соолуп калат. Муздаткычта аларды ылдыйкы текчеде же мөмө-жемиштер үчүн атайын кутуда үч күндөн ашык эмес пайдасын жана көрүнүшүн жоготпостон сактоого болот.