Петрушка ден соолукка абдан пайдалуу. Анын курамында көптөгөн пайдалуу заттар, анын ичинде К, С жана А витаминдери, фолий кислотасы, калий, темир жана башка минералдар бар. Петрушка ошондой эле антиоксиданттардын эң сонун булагы болуп саналат, алар денени эркин радикалдардан коргоого жана клеткалардын бузулушун алдын алууга жардам берет.
Бул жашыл жалбырактуу жашылча көптөгөн пайдалуу касиеттерге ээ. Мисалы, петрушка иммундук системанын жалпы чыңдалышына өбөлгө түзөт, сезгенүүгө каршы күрөштө жардам берет, жүрөк-кан тамыр системасынын ден соолугун чыңдайт жана жогорку кан басымды төмөндөтүүгө жардам берет. Мындан тышкары, ал организмден ашыкча суюктуктарды жана калдыктарды чыгарууга жардам бере турган диуретикалык касиетке ээ.
Кээ бир изилдөөлөр ошондой эле петрушканы колдонууну сөөктүн ден соолугуна, тамак сиңирүүсүнө жана ал тургай рактын кээ бир түрлөрүнө чалдыгуу коркунучун азайтуу менен байланыштырышат.
Албетте, ар кандай буюм сыяктуу эле, жеке өзгөчөлүктөрүн жана чектөөлөрдү эске алуу маанилүү. Кээ бир адамдар петрушкага аллергиясы болушу мүмкүн. Ошондой эле, петрушка чоң дозалары денеге жагымсыз таасир тийгизиши мүмкүн экенин эстен чыгарбоо керек, мисалы, кош бойлуулукка же кээ бир дары-дармектер менен өз ара аракеттенүү.
Жалпысынан алганда, петрушка пайдалуу тамак-аш кошумчасы болуп саналат жана аны тамак-аш даярдоодо тамак-ашка жаңы даам берүү үчүн, ошондой эле пайдалуу заттарды алуу үчүн колдонсо болот.