Окумуштуулар эски тамактардын зыяндуулугун белгилешти

Автор

Профессор кайра ысытылган тамак зыянбы деген суроого жооп берди.

Маалыматка ылайык, окумуштуулар жаңы гана даярдалган тамактарды жегенге катуу кеңеш беришет.

Эскирген тамактар ​​адамдарга терс таасирин тийгизет деп айтышыбыз керек. Көпчүлүк учурда адамдар ден соолугуна байланыштуу көйгөйлөрдү жылуу тамак жегени менен байланыштырышпайт. Көбүнчө үй кожойкелери тамакты эки, үч күн, ал тургай, бир жумага даярдашат. Же, алар сатуу мөөнөтү бир жумадан бир нече айга чейинки дүкөндөрдө сатып алышат.

Эмне үчүн алар пайдалуу эмес? Чындыгында тамак-аш дене клеткаларынын жаңылануусу үчүн материал болуп саналат. Бир гана жаңы тамак-аш бул үчүн керектүү заттарды камтыйт. Алар тез эле жок кылынат жана бир нече саат бою турган идиштерде дээрлик сакталбайт.

Бул фактыларды эске алуу менен бир жыйынтык чыгарууга болот: бир гана жаңы даярдалган тамак-аш жегиле! Эгерде бош эместиктен жаңы тамактарды даярдоого мүмкүн болбосо, аларды жаңы жашылча же жемиштер менен алмаштырыңыз.

Бөлүшүү:
Next Post

Кыргыз-кытай чек арасы убактылуу жабылат

Кыргызстан менен Кытайдын чек арасы 29-апрелден 1-майга чейин убактылуу жабылат. Бул тууралуу УКМКнын Чек ара кызматынан кабарлашты. Чек ара Кытайда Эмгек күнүн белгилөөгө байланыштуу кытай тараптын демилгеси менен жабылууда. «Торугарт» жана «Эркечтам» бекеттеринен унаалар жана жарандар 2-майдан тарта өтө баштайт. Бөлүшүү:

Сизге жагышы мүмкүн