Мейиз-бул кургатылган жүзүм мөмөлөрү, адатта тамак жасоодо ар кандай тамактарга жана бышырылган азыктарга таттуу даам кошуу үчүн колдонулат.
Албетте, бул жерде мейиз жөнүндө кызыктуу фактылар бар:
1. Мейиз илгерки заманда эле белгилүү болгон жана азык-түлүк катары колдонулган.
2. Мейиздин бир нече түрү бар, анын ичинде кара, алтын жана жашыл.
3. Мейиздин курамында витаминдер, минералдар жана антиоксиданттар бар. Бул ден соолукка абдан пайдалуу.
4. Мейизди кургатуу процесси анын азык заттарын сактоого жана канттын концентрациясын жогорулатууга жардам берет.
5. Мейиз көбүнчө бышырылган азыктарда, гранолада, жемиш салаттарында жана башка тамактарда табигый таттуу ингредиент катары колдонулат.
Нерв системасын тынчтандырат
Мейиздин тынчтандыруучу касиети бар. Бул никотин кислотасынын жана B1, B2 жана B5 витаминдеринин мазмуну менен түшүндүрүлөт. Бул заттар нерв системасын эс алдыруучу таасир этет. Мейизди ченеми менен үзгүлтүксүз колдонуу тынчсызданууну азайтып, уйкуну жакшыртат.