Эмне үчүн адамдар суук тийгенде жалгыз гана чайга малина кыямын кошушат?
Химиялык курамында клетчаткадан, пектинден, канттан, таниндерден, С, А, Е, РР витаминдеринен, В топторунан тышкары, малинада көп сандагы органикалык заттар бар, алардын ичинен көп пайызы салицил кислотасына – активдүү затка таандык. Сасык тумоо үчүн табылгыс каражат болуп эсептелинет. Бул оорулуунун тердешин жогорулатууга жана температураны төмөндөтүүгө жардам берет.
Мындан сырткары малина микробго каршы касиетке ээ. Көптөгөн витаминдер, минералдар жана органикалык заттар күчтү калыбына келтирүүгө жана иммундук системаны чыңдоого жардам берет. Малина кыямы курамында витаминдер, антиоксиданттар жана темир болгондуктан болочок энелерге абдан пайдалуу.
Малина көп сандагы органикалык заттарды камтыйт, анын ичинде салицил кислотасы, сасык тумоого жана сасык тумоого каршы көптөгөн дарылардын активдүү ингредиенти, оорулуунун тердешин жогорулатат жана дене температурасын төмөндөтөт.