Лаваш же нанбы? Ден соолукка кайсынысы пайдалуу

Автор

Тазаланган ундан жасалган жөнөкөй нан аз гана калорияларды камтыйт деген пикир бар. Кадимки бышырылган тамактарыңыз үчүн бүт данды алмаштыруу оңой. Бирок дагы бир бир кыйла жеткиликтүү вариант бар . Сөз, албетте лаваш тууралуу болуп жатат.
Лаваш нанга караганда болжол менен 20-30% ден соолукка пайдалуу деп белгилешет Коомдук жаңылыктар кызматынын эксперттери. Продукциянын курамында “жашыруун кант” деп аталган крахмал бар, бирок негизги артыкчылыгы анын тыгыздыгы бойдон калууда. Сиз бир эле учурда көп лавашты жей албайсыз, бирок жумшак жана кытырак нанды колдонууну көзөмөлдөө алда канча кыйыныраак.
Чыныгы лаваш 3 ингредиенттен жасалат: суу, туз жана буудай унунан. Жука нан тандырда майсыз бышырылат, бул да даяр продукциянын калориясын азайтат. Пита нанын тандап жатканда, курамында кант кошулбаганын камсыз кылуу керек, антпесе анын бардык пайдасы анча деле маанилүү эмес.
Ошондой эле пита нанына көптөгөн начинкаларды ороп койсоңуз болот: белоктуу тамактар же жаңы жашылчалар. Ушуга байланыштуу, адам “зыяндуу” тез углеводдорду азыраак керектейт.

Бөлүшүү:
Next Post

Маори падышасы дүйнөдөн кайтты

Жаңы Зеландияда 69 жаш курагында маори падышасы Тухеитиа Паки Те Фероферо VII дүйнөдөн кайтты. Король жүрөгүнө жасалган операциядан кийин үй бүлөсүнүн курчоосунда дүйнө салды. Сөөгү беш күн Нгаруавахиа резиденциясында болот. Кийин падыша Таупири тоосуна коюлат. Тухеитиа Паки Те Фероферо VII 2006-жылдын 21-августунда энеси дүйнөдөн кайткандан кийин такка чыккан. Маори падышасы […]

Сизге жагышы мүмкүн