Латиао – Кытайда популярдуу закуска болуп саналат. Ал ачуу тилкелерден турат, адатта буудайдын белоктору же соядан жасалып, ар кандай татымалдарга жана татымалдарга чыланган. Латиао көбүнчө соя, сарымсак, чили жана башка ачуу ингредиенттердин негизинде жасалган соустар менен даамдалат. Бул аларга өзгөчө ачуу даам берет. Бул закуска жаштар арасында абдан популярдуу жана кичинекей баштыктарда сатылып, аны тамак ичкенге ыңгайлуу кылат.
Зыяны:
1. Туздун курамы жогору. Закуска көбүнчө тузду көп камтыйт, аны көп жесе бөйрөктүн кан басымы көтөрүлүп, стресске алып келет.
2. Консерванттар жана кошумчалар. Латиао консерванттарды, жасалма боёкторду жана даамды күчөтүүчү заттарды (мисалы, натрий глутаматы) камтышы мүмкүн, алар тез-тез керектелсе, өзгөчө балдардын ден соолугуна терс таасирин тийгизет.
3. Майлар жана транс майлар. Латиао жасоо процесси кээде зыяндуу транс майларды камтышы мүмкүн болгон көп сандагы майларды же майларды колдонот. Бул жүрөк-кан тамыр оорулары жана семирүү коркунучун жогорулатат.