Дарыгер жана диетолог Айдай Сурманова кызылчанын пайдасы тууралуу айтып берди. Анын айтымында, бул продукт кан басымын түшүрүп, рактын өнүгүшүн басаңдатууга жардам берет.
«Кызылчанын курамындагы бетацианин пигменти залалдуу шишиктердин өсүшүн жайлатуучу күчтүү антиоксидант болуп саналат. Кызылча ошондой эле кан басымды төмөндөтүүгө, кан тамырлардын дубалдарын бекемдөөгө, боордун иштешин жакшыртууга жана организмден ашыкча суюктукту чыгарууга жардам берет. Аялдар үчүн кызылчаны этек кир учурунда колдонуу абдан пайдалуу, анткени жашылча организмдеги кан жоготууларды калыбына келтирет. Тамыр жашылча жылуулук менен иштетилгенден кийин өзүнүн пайдалуу касиеттерин сактап калат», — деди.
Ошол эле учурда дарыгер кайнатылган кызылча кальцийдин толук сиңишине тоскоол болоорун, ошондуктан остеопорозго жакын адамдар аны жегенден алыс болушу керектигин белгиледи.