Курма углеводдорго, витаминдерге, минералдарга жана диетикалык булаларга бай, аларды популярдуу жана аш болумдуу азык кылат.
Курманын ден соолукка пайдалуу жактары көп, алардын айрымдары:
1. Аш болумдуу заттар: Курма витаминдер (А витамини, к витамини, С витамини, В6 витамини сыяктуу), минералдар (калий, магний, темир сыяктуу) жана диеталык була менен камсыз кылат.
2. Энергия: Курма тез углеводдордун эң сонун булагы болуп саналат, бул энергияны тез көтөрүү үчүн эң сонун тандоо.
3. Тамак сиңирүүнү жакшыртуу: курманын курамындагы диетикалык буланын курамы ичегинин нормалдуу иштешине жана тамак сиңирүүнү жакшыртат.
4. Табитти контролдоо таттуу даамы жана байлыгы менен курма табитти көзөмөлдөп, ашыкча тамактануудан сактайт.
5.Сөөктөрдү бекемдөө: калий, магний жана кальций сыяктуу минералдардын байлыгы күчтүү сөөктөрдү өбөлгө түзөт жана остеопороздун өнүгүшүн алдын алат.
Жалпысынан алганда, курма – бул сергек жашоо образын сактоо үчүн диетаңызга кошула турган аш болумдуу жана даамдуу тамак.