Кургатылган жемиштерде витаминдер, минералдар жана антиоксиданттар сыяктуу пайдалуу заттар көп болот. Алар тамак сиңирүүнү жакшыртуу, иммунитетти чыңдоо жана дени сак жүрөктү сактоо үчүн пайдалуу болушу мүмкүн. Бирок, кургатылган жемиштердин курамында канттын көп болушу жана анын концентрацияланган мүнөзү болгондуктан, аларды көп ичүү ашыкча калория алып, тиштин начарлашына алып келет. Кургатылган жемиштерди дени сак жана тең салмактуу диетанын бир бөлүгү катары ченеми менен колдонуу маанилүү.
Кургатылган жемиштерге кургатуу процессинен өткөн мөмө-жемиштердин түрлөрү кириши мүмкүн. Кургатылган жемиштердин эң популярдуу түрлөрүнө төмөнкүлөр кирет:
1. Мейиз
2. Кесүү
3. Кара бүлдүркөн
4. Анжир
5. Кургатылган өрүк
6. Таттуу алча
7. Алма (кургатылган алма формасында)
Бул бир нече мисал, анткени кургатылган жемиштер аймактарга жана артыкчылыкка жараша ар кандай мөмө-жемиштерди камтышы мүмкүн.