Кызылча – кызыл же кызгылт көк түсү жана таттуу даамы менен белгилүү болгон жашылча өсүмдүгүнүн тамыры. Ал А, С жана К витаминдери, фолий кислотасы, магний, калий жана антиоксиданттар сыяктуу азыктарга бай. Кызылча ошондой эле тамак сиңирүүгө жана салмакты башкарууга жардам бере турган диетикалык буланы камтыйт.
Кызылчанын ден соолукка пайдалуу жактары көп:
1)Басымды төмөндөтүүгө жардам: кызылчадагы Калий басымды көзөмөлдөөгө жана жүрөк-кан тамыр ден соолугун сактоого жардам берет.
2) Сиңирүүнү жакшыртуу: кызылчадагы жипчелер тамак сиңирүү системасынын нормалдуу иштешине өбөлгө түзөт жана ич катуунун алдын алат.
3) Антиоксидант касиеттери: кызылчадагы антиоксиданттар клеткаларды эркин радиктин бузулушунан коргойт