Зыгыр уругу холестериндин деңгээлин төмөндөтүүгө да жардам берет. Перифериялык артерия оорусу бар адамдарда жүргүзүлгөн изилдөөгө ылайык, күнүнө 4 аш кашык (30 грамм) майдаланган зыгыр данын жеш LDL (жаман) холестериндин деңгээлин 15% га төмөндөткөн.
Кан басымын төмөндөтөт
Зыгыр уруктарын жеш кан басымды төмөндөтүүнүн эффективдүү жолу болуп саналат. Кан басымы жогору адамдарда 6 айга созулган изилдөөдө, күн сайын 3 аш кашык (30 грамм) зыгыр данын жегендерде систолалык жана диастоликалык кан басымы тиешелүүлүгүнө жараша 10 жана 7 мм Hg төмөндөшү байкалган.
Тамак сиңирүүнү жакшыртат
Диарея жана ич катуу кыйынчылыкты жаратат жана ал тургай ден соолукка коркунуч келтириши мүмкүн. Европада ич катуунун деңгээли 27% га чейин жетиши мүмкүн, ал эми аялдар эркектерге караганда эки эсе коркунучта.
Зыгыр уругу дүйнөдөгү эң байыркы өсүмдүктөрдүн бири. Эки түрү бар, күрөң жана алтын, экөө тең аш болумдуу. Бир эле порция бир нече маанилүү витаминдер жана минералдар менен бирге протеиндин, булалардын жана омега-3 май кислоталарынын жакшы көлөмүн камсыз кылат.