Жүзүм – эң мыкты бекемдөөчү жана тоник каражаттардын бири. Ал сөөк чучугунун ишине стимулдаштыруучу таасирин тийгизет, бул организмдин гемопоэтикалык функциясын жакшыртууга алып келет. Бир стакан жүзүм ширесин ичүү менен адам В тобундагы витаминдердин суткалык керектөөсүн толугу менен канааттандырат. Кызыл жүзүм сорттору гемоглобиндин деңгээлин жогорулатат, жүрөктүн кагышын нормалдаштырат жана дененин жалпы тонусун жогорулатат.
Жүзүм кандагы азот кычкылынын деңгээлин көтөрө алат, уюган кандын пайда болушуна жол бербейт. Ошентип, жүзүм инфаркттын алдын алуу үчүн пайдалуу. Ошондой эле, жүзүмдүн пайдасы астма, өнөкөт ич катуу, тамак сиңирүү, боор көйгөйлөрү, өнөкөт чарчоо сыяктуу ооруларда бар.
Жүзүм аз калориялуу (100 граммында болжол менен 69) жана С витамини жана К витамини сыяктуу витаминдерди камтыйт. Бирок алардын негизги артыкчылыгы – антиоксиданттардын, өзгөчө ресвератролдун көп санда болушу. Жаңы жүзүмдүн кабыгынын бир граммында 50-100 микрограмм ресвератрол бар.