Дарыгерлер жүзүмдүн пайдалуу касиеттери жөнүндө айтып беришти.
Жүзүмдүн данында А, Е жана К витаминдери, ошондой эле табигый майлар бар. Бул заттардын баары клеткаларды бекемдөөгө жана жашартуучу таасир берет. Бирок, мөмөлөрдү уруктары менен жеш керек, ошондо алар көбүрөөк пайда алып келет.
Мындан тышкары, жүзүм өсүмдүктөрдүн эстрогендердин ресвератол тобунан бир затты камтыйт. Ал кандагы холестериндин деңгээлин жана тамырлардагы сезгенүүнү азайтат. Жүзүмдө ошондой эле маанилүү фенолдук кошулмалар бар: кофеин кислотасы, кверцетин жана мирецетин. Кээ бир изилдөөлөр боюнча, алар рактын өнүгүшүнө денени коргойт.
Ошол эле учурда жүзүм бардык органдарга пайдалуу таасир этет. Ошентип, өмө-жемиштердеги минералдар нерв системасына жакшы таасир этет. Дарыгерлер оптималдуу норманы күнүнө 150 граммдан 250 граммга чейин деп аташкан. Дарыгерлер кара мөмөлөрдү тандоону кеңеш беришет, анткени аларда антиоксиданттар көп.
Сентябрдын башында дарыгерлер жүрөккө пайдалуу тамактарды аташкан. Алардын арасында кургатылган өрүк, төө буурчак, жаңгак, канаттуулар жана балык бар болчу, бирок адистер майлуу эт менен канттан баш тартууну же аларды колдонууну чектөөнү сунушташты.