Жержаңгактын ден соолукка пайдалары

Автор

Жержаңгак-бул буурчак тукумундагы өсүмдүк болуп саналат. Ошондой эле жер жаңгак же арахис дан катары белгилүү. Жержаңгак тамак жасоодо, тамак-аш өндүрүшүндө (мисалы, май жана арахис пастасы) кеңири колдонулат жана белок, май, витамин жана минералдык курамынан улам азыктык баалуулугу жогору.
Арахис көптөгөн себептерден улам пайдалуу жана аш болумдуу азык болуп саналат:
1. Белок жана майлар: Жержаңгакта белок жана дени сак майлар бар, бул аларды Эң сонун энергия булагы кылат.
2. Витаминдер жана минералдар: анда ден соолук үчүн маанилүү болгон со тобундагы витаминдер, Е витамини, магний, фосфор жана цинк бар.
3. Антиоксиданттар: Арахис резвератрол сыяктуу антиоксиданттарга бай, ал сезгенүүгө каршы касиетке ээ болушу мүмкүн.
4. Жүрөктүн саламаттыгы: жержаңгакты үзгүлтүксүз колдонуу холестерол профилинин жакшырышы жана жүрөк-кан тамыр ооруларынын төмөндөшү менен байланыштуу.
5. Салмакты көзөмөлдөө: ден-соолукка пайдалуу майлар жана белоктун курамы токчулук сезимин күчөтөт. Бул табитти жана салмакты башкарууга жардам берет.

Бөлүшүү:
Next Post

Кыргызстанда Улуттук инвестициялык фонд түзүлдү

Президент Садыр Жапаров “Кыргыз Республикасынын Улуттук инвестициялык фондун түзүү жөнүндө” жарлыкка кол койду. Бул тууралуу президенттин басма сөз кызматы билдирди. Жарлыкка ылайык Мамлекеттин катышуу үлүшү бар чарбалык коомдорду башкаруунун натыйжалуулугун жогорулатуу, мамлекеттин катышуу үлүшү бар чарбалык коомдордун наркынын туруктуу өсүшүн камсыз кылуу жана капиталдын жергиликтүү жана эл аралык рыногуна чыгуу […]

Сизге жагышы мүмкүн