Жашылчаларды кантип туура сактоо керек? Сунуштар

Автор

Жашылчаларды туура сактоо алардын сергектигин, даамын жана аш болумдуулугун көпкө сактоого жардам берет. Төмөндө жашылчалардын ар кандай түрлөрүн сактоо боюнча сунуштар берилген:
1. Бөлмө температурасында сактоо:
• Картошка: Караңгы, салкын жерде (мисалы, кампа же шкаф) сактаңыз. Муздаткычка коюудан алыс болуңуз, анткени суук крахмалды кантка айлантып, картошка даамын жоготот.
• Пияз жана сарымсак: Караңгы, кургак жана жакшы желдетилген жерде сактаңыз. Алар кургак болгонду жакшы көрүшөт, ошондуктан муздаткычта сактоого болбойт.
• Помидор: даамын сактоо үчүн бөлмө температурасында эң жакшы сакталат. Алар муздаткычта даамын жана текстурасын жоготуп коюшу мүмкүн.
2. Муздаткычта сактоо (5–7°C):
Кээ бир жашылчалар салкын жана нымдуу шарттарды жакшы көрүшөт. Аларды нымдуулук оптималдуу болгон кытырак суурмада сактаңыз.
• Капуста (ак капуста, брокколи, түстүү капуста): Пластмассага ороп же баштыкка салып муздаткычта сактаңыз. Сактоо алдында жуунбаганы жакшы.
• Бадыраң, цуккини, баклажан: Муздаткычта, бирок кургап калбаш үчүн нымдуулугу башкарылуучу тартмада сактаңыз.
• Чөптөр (петрушка, укроп, кинза): түбүнө бир аз суу куюлган идиштин ичинде же нымдуу кагаз сүлгүгө ороп, баштыкка салып койсо болот.

Бөлүшүү:
Next Post

Мигранттардын балдарын бекер окутуу укугунан ажыратуу сунушталды

ЛДПР партиясы Россия Федерациясынын өкмөт башчысы Михаил Мишустинге мигранттардын балдарын бекер билим берүү укугунан ажыратуу сунушун жөнөттү. Министрлер кабинетинин башчысына кайрылууда, учурда чет өлкөлүк жарандардын балдары орус балдары менен бирдей укуктарга ээ экени көрсөтүлгөн. Мигранттардын балдарынын орус билим берүү мекемелерине кирүүсү орундардын тартыштыгына гана эмес, жергиликтүү калктын билим деңгээлинин төмөндөшүнө […]

Сизге жагышы мүмкүн