Дубай шоколады: Кандай ыкмада даярдалат?
Дубай шоколады – куурулган катаиф камыры, мисте жана кунжут пастасын камтыган, кытырак толтургучтуу десерт болуп саналат.
Кошулмалары:
Сүт же кара шоколад 450г
Май 45 г
Катайфи камыры 150гр
Тахини 1 аш кашык
Мисте(фисташка) пастасы 60 г
Даярдоо ыкмасы:
1․Шоколадды майдалаңыз, жарымын буу ваннасында же микротолкундуу меште эритип алыңыз.
2․Эритилген шоколадды силикон калыптардын түбүнө жана капталдарына жука катмар кылып сүйкөйбүз. Муздаткычка салыңыз.
3․ Майды көмөч казанда ысытып алабыз. Майда катаifi кызыл өңгө тегиз кууруп алабыз,тынбай аралаштырып турабыз. Тахини жана мисте пастасы менен аралаштырыңыз.
4․Шоколаддын биринчи катмары катып калганда, ага начинканы калыптардын четтерине жетпестен саласыз.
5. Калган шоколадды эритип, ага мисте аралашмасын сүйкөйбүз. Кылдаттык менен тегиздеңиз.
6․Бөлүмдөрдү муздаткычка 1 сааттай толугу менен тоңгончо коюңуз. Андан кийин муздаткычтан алып жей берсеңиз болот.