– Өтө кеч тамактануу ашказан рагынын пайда болуу коркунучуна алып келет.
– Жемиштерди тамактан кийин эмес, тамакка чейин жеңиз.
– Аялдардын айыз маалында күчтүү кара чай же кофе ичүүгө болбойт.
– Помидор жана цитрус өсүмдүктөрүн муздаткычка салууга болбойт. Алардын даамы жана жыты бузулат.
– Соя сүтүн аздан колдонуу керек. Ага шекер же жумуртка кошпой ичиңиз.
– Жүгөрүнү жумшак болушу үчүн тузсуз кайнатат.
– Помидорду ачкарын жегенге болбойт.
– Аквариумду тазалаганда суусун бөлмө гүлдөрүнө куйса, пайдалуу болот.
– Өттө таш пайда болбошу үчүн эртең менен тамактын алдында бир стакан суу ичүүнү адатка айлантыңыз.
– Уктаарга 3 саат калганда тамактануу туура.
– Эгерде тамактын тузу өтүп кетсе, ага бир аз картошка кошуп коюңуз, ал тузду тартып алат.
– Газдалган таттуу суусундуктарды аз ичиңиз. Себеби алар диабет жана гипертония ооруларын чакырат.
– Желим контейнерди жабык сактоодо жыт пайда болуп кетпеши үчүн чымчым туз салып коюңуз.