Гречка же овсянка: Кайсынысы ден соолукка пайдалуураак?

Автор

Гречка же овсянканын кайсынысы ден соолукка пайдалуураак экендигин адистер айтып берди.

Овсянка  курамында болжол менен 12% белок, 65% углевод, 5,8% баалуу өсүмдүк майлары (гречкага караганда дээрлик эки эсе көп).

-овсянка  ичеги-карын жолдорунун көптөгөн ооруларына пайдалуу. Ал ашказандын былжыр челине оң таасирин тийгизет, гастрит же жарадан келип чыккан шишиктен жана оорудан сактайт, – деп түшүндүрөт Ирина Торопыгина.  Ошондой эле овсянка атеросклерозго, аз кандуулукка, муун ооруларына көрсөтүлөт. Албетте, дан эгиндери көбүрөөк пайдалуу касиеттерге ээ.

Бөлүшүү:
Next Post

Дүйнөдөгү эң көп окулган китептердин башында Курани Карим турат

Дүйнөдөгү эң көп окулган китептердин  сап башында   ыйык Курани Карим  турат. Бул тууралуу АКШда жайгашкан “Global English Editing” басылмасынын иликтөөсүнүн жыйынтыгында белгилүү болду. Маалыматка ылайык, дүйнө жүзү боюнча окурмандардын 66 пайызы басма китептерди колдонушат. Анткени, технологиянын өнүгүшү менен аудиокитептерге жана электрондук китептерге болгон кызыгуу күчөгөнү менен дүйнө жүзү боюнча басма […]

Сизге жагышы мүмкүн