Гречка же овсянка? Кайсынысы ден соолука пайдалуураак?

Автор

Гречка же овсянка? Кайсынысы ден соолука пайдалуураак.
Овсянка курамында болжол менен 12% белок, 65% углевод, 5,8% баалуу өсүмдүк майлары (гречкага караганда дээрлик эки эсе көп).
-овсянка ичеги-карын жолдорунун көптөгөн ооруларына пайдалуу. Ал ашказандын былжыр челине оң таасирин тийгизет, гастрит же жарадан келип чыккан шишиктен жана оорудан сактайт, – деп түшүндүрөт Ирина Торопыгина.
-Ошондой эле овсянка атеросклерозго, аз кандуулукка, муун ооруларына көрсөтүлөт. Албетте, дан эгиндери көбүрөөк пайдалуу касиеттерге ээ.

Бөлүшүү:
Next Post

Өзбекстанда күчү 4 баллга жеткен жер титирөө болду

Өзбекстанда 23-январда саат 05:44тө магнитудасы 4 болгон жер титирөө катталды. Эпицентри Бухара облусунун Жондор районунда жайгашкан. Республикалык сейсмикалык мониторинг борборунун маалыматына ылайык, жер титирөөнүн тереңдиги 15 чакырымды түзгөн. Эпицентрден Ташкентке чейинки аралык түштүк-батыш тарапка 526 чакырым. Пешкун жана Каракөл райондорунда 2 баллдык титирөө сезилген. Бөлүшүү:

You May Like