Гречкабы же овсянка? Кайсынысы ден соолукка пайдалуураак

Автор

Овсянка курамында болжол менен 12% белок, 65% углевод, 5,8% баалуу өсүмдүк майлары (гречкага караганда дээрлик эки эсе көп).
-овсянка ичеги-карын жолдорунун көптөгөн ооруларына пайдалуу. Ал ашказандын былжыр челине оң таасирин тийгизет, гастрит же жарадан келип чыккан шишиктен жана оорудан сактайт, – деп түшүндүрөт Ирина Торопыгина
-Ошондой эле овсянка атеросклерозго, аз кандуулукка, муун ооруларына пайдасы көп

Бөлүшүү:
Next Post

U-23: Азия чемпионатынын биринчи күнүндө балбандар 7 медаль алтын утту

Иорданиядагы 23 жашка чейинки (U-23) спортчулар арасындагы Азия чемпионатынын биринчи күнүндө кыргызстандык грек-рим балбандары 2 алтын, 1 күмүш жана 4 коло утту. Алтын медалды Аманат Самат уулу (67 кг) жана Нурманбет Раймалы уулу (97 кг) алып, Азия чемпиону болду. Аркыт Орозбеков (130 кг) күмүш байге тагынды. Ошондой эле Акыл Сулайманов […]

Сизге жагышы мүмкүн