Быштак – сүттү ачытып, сыворотту бөлүп алуудан алынган сүт азыгы. Протеинге жана кальцийге бай, өз алдынча тамак катары же десерттерге жана закускаларга негиз катары ылайыктуу.
Быштактын пайдасы:
1. Протеинге бай – булчуңдардын курулушуна жана токчулукка жардам берет.
2. Кальций – сөөктөрдү жана тиштерди бекемдейт.
3. В тобундагы витаминдер – зат алмашууну жана нерв системасынын ден соолугун колдоо.
4. Калориясы аз – салмакты сактоого жакшы.
5. Иммундук колдоо – пробиотиктер жана пайдалуу бактерияларды камтыйт.
Сиз эмне тамак жасай аласыз:
1. Кассерол – аба жана аш болумдуу.
2. Сырники – быштактан жасалган популярдуу куймак.
3. Быштак куймак – жеңил эртең мененки тамак.
4. Быштак пастасы – бутерброд үчүн.
5. Чизкейк – таттуу десерт.
Быштак жемиштер, бал жана чөптөр менен оңой айкалышат – сутканын каалаган убактысы үчүн пайдалуу тандоо!