Балык – эң пайдалуу азыктардын бири болгон ак эт болуп саналат. Ошол эле учурда балыктын эти назик жана даамдуу, пайдалуу заттарга бай жана эч кандай терс таасирлери жок.
Эксперттин айтымында, балык – организм өз алдынча өндүрө албаган омега-3 май кислоталарынын маанилүү булагы.
Ал майлар жүрөк-кан тамыр ден соолугун сактоодо негизги ролду ойнойт, кандагы “жаман” холестерол жана триглицериддердин деңгээлин төмөндөтүүгө жардам берет. Ошондой эле сезгенүүгө каршы таасирге ээ.
Балыкты үзгүлтүксүз колдонуу жүрөк ооруларын, инсульттарды жана гипертонияны өнүктүрүү коркунучун азайтат, бул заманбап дүйнөдө өзгөчө маанилүү.
Жогорку сапаттагы белокту камтыйт
Балык булчуң массасын жана ткандарды калыбына келтирүү үчүн зарыл болгон жогорку сапаттагы протеинге бай.
Балык протеининин организм үчүн эт протеинине караганда сиңирүү оңой экенин белгилей кетүү маанилүү, бул бардык курактагы адамдар үчүн анын ичинде балдар жана карылар үчүн идеалдуу вариант.
В витаминдери
Мындан тышкары, балыктын курамында В тобундагы витаминдер, йод, селен жана цинк бар, алар калкан сымал бездин туура иштеши, теринин, чачтын жана тырмактын дени сак болушу үчүн, ошондой эле дененин жалпы тонусу үчүн зарыл.