Балык-бул белоктун, пайдалуу май кислоталарынын, витаминдердин жана омега-3 май кислоталары, Йоде жана В12 витаминдери, йод жана селен сыяктуу минералдардын эң сонун булагы. Балыкты колдонуу жүрөктүн жана мээнин ден соолугун чыңдап, ар кандай ооруларга чалдыгуу коркунучун азайтып, жалпы саламаттыкты чыңдайт.
Балыктын эң популярдуу түрлөрүнө төмөнкүлөр кирет:
1. Туна: белоктун жана омега-3 май кислоталарынын бай булагы. Сушиде колдонулат, куурулган, бышырылган жана консерваланган.
2. Лосось: омега-3 май кислоталарына жана Сеод витаминине бай. Адатта куурулган, бышырылган же чийки лосось катары кургатылган.
3. Форель: назик, жумшак даамы менен жеткиликтүү жана аш болумдуу балык. Көбүнчө грильде же куурулган.