Ашкабактын уруктары ден соолук үчүн эң пайдалуу азык болуп саналат. Ал витаминдерге, минералдарга жана антиоксиданттарга бай. Уруктун курамында күчтүү антиоксидант жана клеткаларды бузулуудан коргоого жардам берген Е витамини көп. Алардын курамында В тобундагы витаминдер, темир, магний, цинк жана башка пайдалуу минералдар бар.
Ашкабак уруктарынын башка пайдалуу касиеттеринин арасында жүрөк-кан тамыр системасынын ден соолугуна алардын оң таасирин белгилей кетүү керек. Алар омега-3 жана омега-6 сыяктуу тойбогон май кислоталарына бай, алар кандагы жаман холестеролдун деңгээлин төмөндөтүүгө жана кан басымын дени сак кармап турууга жардам берет.
Ашкабактын уруктарында ошондой эле маанайды жөнгө салуу үчүн жооптуу нейротрансмиттер серотониндин прекурсору болгон аминокислота триптофан бар. Ошондуктан, уруктарды колдонуу чарчоону кетирүүгө, маанайды жакшыртууга жана стрессти азайтууга жардам берет.
Бирок, бул ашкабактын уруктары жогорку калориялуу продукт экенин эстен чыгарбоо керек. Ошондуктан аны балансталган диетанын бир бөлүгү катары ченеми менен колдонуу сунушталат. Ошондой эле дененин жеке өзгөчөлүктөрүн жана мүмкүн болгон аллергиялык реакцияларды эске алуу керек.