Ашкабактын организмге пайдалары

Автор

Ашкабак тамак жасоодо кеңири колдонулган жана көптөгөн пайдалуу касиеттерге ээ жашылча.
Ашкабактын пайдасы:
1. С витамининин аркасында иммундук системаны бекемдейт.
2. А витамини жана бета-каротиндин аркасында көзгө пайдалуу.
3. Калий жана антиоксиданттар менен жүрөктүн саламаттыгын колдойт.
4. Клетчатка аркасында тамак сиңирүүнү жакшыртат.
5. Антиоксиданттардын аркасында картаюуну жайлатат.
Тамак-аш даярдоодо колдонуу:
• Ашкабакты ар кандай түрдө даярдаса болот: бышырылган, кайнатылган, куурулган же шорпо, пюре, пирог, салат жана десерттерде колдонулат.
• Ашкабактын уруктары көбүнчө тамак катары колдонулат же салаттарга кошулат.

Бөлүшүү:
Next Post

Айсулуу Тыныбекова 2028-жылы Олимпиадага бара турганын айтты

Олимпиада оюндарынын күмүш жана коло байгесинин ээси, дүйнөнүн үч жолку чемпионуАйсулуу Тыныбекова 2028-жылы АКШнын Лос-Анжелес шаарында өтө турган Олимпиада оюндарына катышаарын билдирди. Чемпиондук курду тагынуу башкача сезим экенин айтып, “жеңиш даамын татыш үчүн кайра күрөшкүң, жеңгиң келет экен. Чоң спортто жүргөндөн бери көп жаракат алдым. Калыбыма келиш үчүн убакыт керек, […]

Сизге жагышы мүмкүн