Ашкабак тамак жасоодо кеңири колдонулган жана көптөгөн пайдалуу касиеттерге ээ жашылча.
Ашкабактын пайдасы:
1. С витамининин аркасында иммундук системаны бекемдейт.
2. А витамини жана бета-каротиндин аркасында көзгө пайдалуу.
3. Калий жана антиоксиданттар менен жүрөктүн саламаттыгын колдойт.
4. Клетчатка аркасында тамак сиңирүүнү жакшыртат.
5. Антиоксиданттардын аркасында картаюуну жайлатат.
Тамак-аш даярдоодо колдонуу:
• Ашкабакты ар кандай түрдө даярдаса болот: бышырылган, кайнатылган, куурулган же шорпо, пюре, пирог, салат жана десерттерде колдонулат.
• Ашкабактын уруктары көбүнчө тамак катары колдонулат же салаттарга кошулат.