Диетолог, Санкт-Петербург мамлекеттик университетинин гастроэнтерология жана гепатология илимий-клиникалык жана билим берүү борборунун ассистенти Наталья Круглова ач карын жегенге эң зыяндуу тамактарды тизмектеп чыкты.
Эксперттин айтымында, ичеги-карын оорулары болгондо ач карын ичкенде ыңгайсыздык жаратуучу азыктарга өзгөчө көңүл буруу керек. Аларга цитрус жемиштери жана алардын ширеси кирет. Алар туз кислотасынын өндүрүшүн стимулдайт жана зарна, ашказандын оорушу жана кекиртүүнү пайда кылышы мүмкүн.
Круглова ошондой эле ач карынга күчтүү кофе жана таттуу сода ичүүнү сунуш кылбайт. Жаңы бышырылган азыктар да көйгөйлөрдү жаратышы мүмкүн. Кээ бир адамдар үчүн, ал зарна, оордук жана шишик алып келиши мүмкүн.