Ач карын жегенге абдан зыяндуу тамактар аталды

Автор

Диетолог, Санкт-Петербург мамлекеттик университетинин гастроэнтерология жана гепатология илимий-клиникалык жана билим берүү борборунун ассистенти Наталья Круглова  ач карын жегенге эң зыяндуу тамактарды тизмектеп чыкты.

Эксперттин айтымында, ичеги-карын оорулары болгондо ач карын ичкенде ыңгайсыздык жаратуучу азыктарга өзгөчө көңүл буруу керек. Аларга цитрус жемиштери жана алардын ширеси кирет. Алар туз кислотасынын өндүрүшүн стимулдайт жана зарна, ашказандын оорушу жана кекиртүүнү пайда кылышы мүмкүн.

Круглова ошондой эле ач карынга күчтүү кофе жана таттуу сода ичүүнү сунуш кылбайт. Жаңы бышырылган азыктар да көйгөйлөрдү жаратышы мүмкүн. Кээ бир адамдар үчүн, ал зарна, оордук жана шишик алып келиши мүмкүн.

Бөлүшүү:
Next Post

Эртең Бишкекте айрым көчөлөр жабылат

Эртең, 17-мартта Бишкекте милиция кызматкерлери менен мектеп окуучуларынын катышуусунда жөө жүрүш өтөт. Бул тууралуу Жол кыймылынын коопсуздугун камсыздоо башкы башкармалыгынан билдиришти.   Жөө жүрүш өспүрүмдөр катышкан жол кырсыктарынын алдын алуу максатында айдоочуларды жол эрежелерине көңүл бурдуруу максатында өткөрүлөт.   “Буга байланыштуу саат 10:00дөн 12:00гө чейин Сүйөркулов көчөсүнөн чыгышты карай Малдыбаевдан […]

Сизге жагышы мүмкүн