Бул жерде ачыткысыз боорсоктун жөнөкөй курамын сунуш кылабыз.
Адегенде, ун – 500 г, жумуртка – 2 шт,кашык сода жана татымына жараша туз шекер кошуп коёсуз. Кефир же йогурт – 250 мл, кууруу үчүн өсүмдүк майы колдонулат.
Даярдоо ыкмасы: Чоң идишке жумуртканы кумшекер (же йогурт) кошуп чалып, жакшылап аралаштырабыз ун жана акырындык менен суюк аралашмага кошуп, сода менен аралаштырасыз. Камыр жумшак болуп, колго жабышып калбашы керек. Адегенде камырды бирдей формада кесип алабыз. Бир аз устун жаап тыныктырып, андан кийин май кызыганда салып бышыра беребиз.
Боорсоктор сүзүп алгыдай май жетиштүү болушу керек. Бул ар бир тарапка 2-3 мүнөт талап кылынат. Жасап көруңуздөр, биз сиздерге сунуштайбыз.