Ачыткынын организмге кандай зыяны бар?

Автор

Биз ачыткы  кошулган тамак ашты жегенибизде дароо эле  ашказаныбыздагы ачыткы экспоненциалдуу түрдө көбөйө баштайт.  Мындай ачытуу учуру бардык тамак сиңирүү органдарынын иштешин бузат.

Ачыткы организмге кандай таасир этет: ичегилердин бузулган жерлери аркылуу канга кирген зыяндуу микроорганизмдер үчүн жагымдуу чөйрө болуп саналат да, организмден токсиндерди чыгаруу процесси бузулат. Бактериялардын тиричилик активдүүлүгүнүн продуктулары менен организмдин интоксикациясы уланат; ичегилердин коргоочу жана тамак сиңирүү функциялары төмөндөйт; ич катып, бөйрөктө кум уюп, өт баштыкчасында таш пайда болот.

Бөлүшүү:
Next Post

Орозо айы 23-мартта башталат

Кыргызстанда быйыл ыйык Орозо айы 23-мартта башталат. Бул тууралуу муфтияттан билдиришти. Маалыматка ылайык, тиешелүү токтомду Аалымдар кеңеши кабыл алган. Жогоруда көрсөтүлгөн күн айдын чыгуусуна карап бир күнгө айырмалануусу мүмкүн. Бөлүшүү:

Сизге жагышы мүмкүн